flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі підбили підсумки першого етапу формування Верховного суду

08 вересня 2017, 12:11

   Першим етапом судової реформи було ухвалення відповідних змін до законодавства, та створення Верховного Суду України можна вважати першою активною дією в рамках реалізації цієї реформи.

   Вся країна спостерігає за кожним кроком формування нового Верховного Суду, адже особливістю є те, що кандидатами до його складу могли бути  не лише діючі судді, а й представники суміжних професій – адвокати та правники.

   Одеса не залишається осторонь та пильнує за кожним етапом створення нового судового органу, й саме тому вчора був  проведений круглий стіл на тему:«Верховний суд: підсумки першого конкурсу».

   Участь у заході  від  Одеського окружного адміністративного суду взяв суддя-спікер Ігор Завальнюк.

   Робота круглого столу, який об’єднав суддів, адвокатів та науковців складалась з декількох дискусійних панелей.

  Під час одного з блоків обговорення, менеджер проекту ОС Україна, представник розробників завдань для психологічного тестування Анастасія Дьоміна виступила з інтерактивною презентацією результатів тестування та розповіла про методики та техніки створення тестових завдань. Так, у своєму виступі Анастасія зауважила, що всі методики є світовими стандартами та пройшли етап адаптації в Україні, а тому ризик помилки результатів тестів зведений до мінімуму. 

   Під час наступних, не менш цікавих дискусійних панелей, були обговорені такі питання: результати тестування особистих морально-психологічних якостей і загальних здібностей кандидатів та перспективи функціонування нового Верховного Суду.

   Захід виявився дуже цікавим, про що свідчить жвава дискусія між присутніми протягом всієї роботи круглого столу. Та проведення таких заходів має вагоме значення, оскільки співпраця та обмін досвідом є запорукою  покращення та вдосконалення роботи органів правосуддя.