flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники ООАС на шляху до інклюзивності

06 червня 2017, 17:35

Особи з обмеженими фізичними можливостями досить часто звертаються до суду за захистом своїх прав та інтересів, а також беруть участь у судових процесах, стикаючись з бар’єрами, що перешкоджають їхньому доступу до послуг, які для багатьох з нас є звичними.

   Сьогодні в Одеському окружному адміністративному суді пройшов семінар на тему: «Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників апарату суду із людьми з інвалідністю».

   Участь у навчанні взяли 43 працівники апарату Одеського  окружного адміністративного суду.

   Для проведення семінару викладачами було запрошено суддів Одеського окружного адміністративного суду Олену Соколенко, Людмилу Юхтенко  та головного спеціаліста Марту Лукашик.

   За денною програмою навчання слухачам  детально окреслили поняття інвалідності, соціологічний портрет та правовий статус маломобільних груп населення.

   Крім того, тренери зупинилися на комунікативно-психологічних особливостях взаємодії з людьми з особливими потребами.

   Для кращого засвоєння матеріалу на навчання була запрошена голова Одеської міської організації Українського товариства глухих Марія Усова. Перекладач жестової мови  поділилася вміннями спілкування з глухонімими людьми, навчила слухачів показувати своє ім’я та декілька загальних фраз.

   В межах навчання присутні виконали практичні завдання та висловили думки щодо можливостей покращення доступності судових послуг для громадян.

   Після закінчення семінару директор Одеського  регіонального відділення Національної школи суддів України Валерій Левенець кожному слухачу вручив Сертифікат Національної школи суддів України.