flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники ООАС обговорили права людини крізь призму європейських стандартів

08 червня 2017, 18:34

   Сьогодні в Одеському окружному адміністративному суді пройшов семінар для помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів на тему: “Критерії правомірності обмеження прав людини у світлі практики Європейського суду з прав людини”.

   В якості тренерів для проведення навчання запрошені досвідчені судді Одеського окружного адміністративного суду  Елла Катаєва,Оксана Бойко та Людмила Юхтенко.

   Участь у підвищенні кваліфікації взяли 27 помічників Одеського апеляційного адміністративного округу.

   Розпочався семінар з історичного екскурсу в еволюцію прав людини та  огляду Каталогу прав та свобод людини, гарантованих Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод.

    Під час навчання на розгляд слухачів пропонувалась низка цікавих тем, які переростали з інтерактивної лекції в жваву дискусію з елементами експрес-опитування.

   Разом з Оксаною  Бойко  помічники розглянули правові джерела та форми обмежень конвенційних  прав  Європейського Суду з Прав Людини.

   Продовжила доповідь своєї колеги Людмила Юхтенко, яка детально окреслила  Концепцію позитивних та негативних зобов’язань держави у сфері прав людини.

   В свою чергу Елла Катаєва запропонувала слухачам вирішити практичні завдання щодо застосування алгоритму визначення виправданості втручання в права людини при вирішенні конкретних справ, з якими помічники впорались на відмінно.

   З метою зворотного зв’язку,після завершення семінару учасники заповнили анкети та отримали  сертифікати Національної школи суддів про успішну участь у підготовці.