flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації – шлях до самовдосконалення

16 червня 2017, 10:59

   Сьогодні  в Одесі завершилась тижнева підготовка секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів.

   Участь у навчанні взяли й секретарі Одеського окружного адміністративного суду: Світлана Іщенко, Тетяна Маковейчук та Юлія Сидоренко.

   Розпочали підготовку судді Одеського окружного адміністративного суду Маргарита Цховребова, Людмила Юхтенко та Олег Білостоцький з аналізу окремих питань застосування процесуального законодавства при розгляді адміністративних справ. Після чого слухачі розглянули  взаємодію  судової влади та ЗМІ, методи планування робочого часу та організацію роботи секретаря судового засідання.

   Начальник відділу організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Інна Акбарова продовжила підготовку секретарів та висвітлила концепції електронного суду.

   Разом з начальником відділу організаційно-методичної роботи та забезпечення діяльності керівництва Одеського апеляційного адміністративного суду Наталею Нечипоренко секретарі судового засідання удосконалили знання та дізналися особливості реєстрації у КП “ДСС” та автоматизованого розподілу адміністративних справ, які надійшли до суду апеляційної інстанції після перегляду їх судом касаційної інстанції, та згадали загальні правила ведення судового діловодства в окружних та апеляційних адміністративних судах.

   В свою чергу, адвокат, доцент, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський детально зупинився на вивченні питань щодо антикорупційного законодавства: міжнародних стандартах та їх запровадженні в Україні.

   Суддя Одеського окружного адміністративного суду Олена Соколенко проаналізувала основні положення Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та ознайомила з організацією роботи зі зверненням громадян в окружних та апеляційних адміністративних судах, реєстрацією та обліком звернень громадян.

   На завершення, суддя Одеського окружного адміністративного суду Оксана Бойко розповіла про європейську систему захисту прав людини та діяльність Європейського суду з прав людини.

   Крім загальних професійних знань, якими повинні володіти секретарі судового засідання, зокрема особливості виклику сторін та особливості процесуальних оформлень матеріалів справ, представники судів розвивали навички запобігання ефекту професійного вигорання разом з професором кафедри політології Одеського національного політехнічного університету, доктором педагогічних наук, професор Аллою Семеновою.

  Окрім того, у межах цієї підготовки судді Одеського окружного адміністративного суду Людмила Юхтенко та Олег Білостоцький, а також заступник керівника апарату цього ж суду Валерія Косіцина провели за окремою програмою семінар на тему: “Особливості фіксування судового процесу”.

  

   По завершенню навчання всі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.