flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ООАС – майбутній тренер Національної школи суддів

26 червня 2017, 17:30

   Сьогодні в Одесі розпочався дводенний методологічний тренінг для суддів-викладачів на тему: «Методика підготовки та проведення тренінгів у Національній школі суддів України».

   Участь у навчанні бере суддя-спікер Одеського окружного адміністративного суду Сергій Стефанов.

   Привітала учасників робочої групи директор розробленого курсу Ольга Шаповалова та  відзначила, що наразі проводиться десятий ювілейний методологічний тренінг.

 

   Для проведення навчання із впровадження курсу підготовки для суддів запрошено: заступника начальника відділу підготовки викладачів Галину Юровську, суддю Черкаського окружного адміністративного суду Ларису Трофімову, начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Ганну Савченко, викладача-координатора відділу підготовки викладачів Тамару Закревську та суддю Апеляційного суду Запорізької області у відставці Ольгу Булейко.

   У ході тренінгу учасники ознайомляться з особливостями навчання дорослої аудиторії, видами і формами суддівської освіти. Крім того, майбутні викладачі отримають нові знання щодо визначення ефективних методик викладання.

   Досвід проведених методологічних тренінгів показує, що матеріал з опанування інтерактивних методів навчання засвоюється краще під час виконання практичних завдань. Саме тому судді повинні будуть  підготувати міні-лекцію та презентувати її аудиторії. Після чого візьмуть участь у  групових роботах та рольових іграх.

   Захід проводиться Національною школа суддів України за підтримки українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”.