flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо осіб, яким надано дозвіл на розробку проектів землеустрою є публічною, - ООАС

29 червня 2017, 10:21

   21 червня 2017 року   Одеський окружний адміністративний суд розглянув  справу за адміністративним позовом до Головного управління Держгеокадастру в Одеській області.

Позивач звернувся  до ГУ Держгеокадастру в Одеській області із запитом до публічної інформації, в якому просив надати  відомості про:

  • перелік громадян, яким за період з 01.01.2013 - по 08.11.2016 на території або за межами території Одеської області, відповідно до ч.6 ст.118 Земельного кодексу України, ГУ Держгеокадастру в Одеській області було надано дозволи на розробку проекту землеустрою в межах повноважень ч.4 ст.122 Земельного кодексу України із зазначенням: прізвища, ім’я та по батькові громадянина, номер та дата наказу про надання відповідного дозволу, площа земельної ділянки, місце розташування земельної ділянки, цільове призначення земельної ділянки, номер, дата розпорядчого акту про затвердження проектів землеустрою щодо яких було надано первісні дозволи на їх розробку, присвоєний кадастровий номер щодо кожної земельної ділянки яка була безоплатно передана у власність громадянам;
  • та перелік громадян,  які мають статус учасника АТО та сім’ям загиблих АТО, які отримали дозволи на розробку проектів землеустрою на території Одеської області, які було видано Відповідачем за період з 01.01.2014 по 08.11.2016 - із зазначенням: прізвища, ім’я та по батькові громадянина, його статус, номер та дата рішення (наказу) про надання йому дозволу на розробку проекту землеустрою, місце розташування земельної ділянки, її площа та цільове призначення.

   За результатами розгляду вищезазначених запитів на доступ до публічної інформації ГУ Держгеокадастру в Одеській області позивачу відмовлено в наданні інформації з посиланням на приписи Закону України «Про доступ до публічної інформації».

   Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про неправомірність вищевказаних відмов у наданні публічної інформації.

   Так, відповідно до Закону України "Про захист персональних даних", не належить до інформації з обмеженим доступом інформація про отримання у будь-якій формі фізичною особою бюджетних коштів, державного чи комунального майна.

   Таким чином, суд дійшов висновку про те, що не підлягає обмеженню в наданні за запитами про публічну інформацію інформація про прізвища, ім'я, по батькові фізичних осіб, яким відповідно до ЗК України були надані дозволи на розробку проектів землеустрою.

   Крім того, запитувана позивачем інформація заздалегідь зафіксована у відповідних наказах та знаходиться у володінні Управління та відповідає критеріям відображеності та задокументованості, а отже і є публічною.                                                           

   Враховуючи наведене, суд постановив адміністративний позов задовольнити повністю та зобов’язав Головне управління Держгеокадастру в Одеській області повторно розглянути та надати відповідь на вищезазначені запити.

   З повним текстом постанови можна ознайомитися тут: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67280496