flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС оголосив перерву по справі щодо оскарження висновку про скасування громадянства України

14 липня 2017, 18:40

Сьогодні Одеський окружний адміністративний суд продовжив розгляд справи за  адміністративним позовом ОСОБА_1 до Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області про визнання протиправним дії щодо проведення службового розслідування, визнання протиправним та скасування висновку відносно належності до громадянства України.

Під час судового засідання  суд частково задовольнив клопотання представників відповідачів про витребування доказів, а саме: інформацію стосовно реєстрації місяця проживання позивача  від Департаменту надання адміністративних послуг Одеської міської ради станом на 24.08.1991р. та 13.11.1991 р.;

інформацію щодо перебування на військовому обліку позивача станом на 24.08.1991р. та 13.11.1991 р. від Київського  РВК у м. Одеса та інформацію стосовно реєстрації місця проживання позивача  та копії документів, на підставі яких проводилася реєстрація з Відділу адресно-довідкової роботи  ГУ ДМС України в Одеській області.

    Наступне судове засідання відбудеться 26 липня  о 16:00 год.

 

Крім того,зазначаємо,що під час судового засідання з боку позивача неодноразово вчинялись дії, що порушували громадський порядок. Колегією суддів були зроблені зауваження та роз'яснено правила поведінки у судовому процесі.

Нагадуємо, що відповідно до  ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»  втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.

Одеський окружний адміністративний суд звертає увагу на неприпустимість подібних дій у судах та закликає до усвідомлення подальшої відповідальності за вчинення правопорушень відносно суду,суддів та працівників суду,а також відвідувачів.