flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ООАС готуватимуть майбутніх представників Феміди

07 вересня 2017, 13:02

   Заступник голови Одеського окружного адміністративного суду Елла Катаєва та судді - Оксана Бойко, та  Людмила Юхтенко, взяли участь у тренінгах для тренерів з викладання курсу для кандидатів на посаду судді, що днями відбувся у столиці.

   За час навчання учасники вдосконалили свої навички  викладання з таких тем: “Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини адміністративними судами України” та “Основоположні принципи та права людини. Верховенство права та права людини у світлі Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя”.

   Особливу увагу у цьому навчальному курсі було направлено на вивчення конвенційного механізму захисту прав людини, структури рішень ЄСПЛ та їх виконання.

    Крім того, майбутнім викладачам надали  практичні рекомендації щодо розвитку вмінь зі створення належної атмосфери під час навчання майбутніх носіїв мантій, мотивації  аудиторії та найбільш ефективних методів передавання власної майстерності.

    По завершенню тренінгу, судді-викладачі детально проаналізували кожен структурний елемент навчальної програми, отримали фахові відповіді та коментарі експертів з тематики кожного модуля, висловили власні зауваження щодо окремих вправ та сформували цілісне бачення викладання курсу.

   Захід організовано Національною школою суддів України у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні у рамках проекту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя”. Крім того, даний тренінг є складовою І блоку Програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді “Основи організації суду та діяльності судді”.