flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови ООАС викладатиме новий навчальний курс

14 вересня 2017, 16:26

    Сьогодні в Одесі пройшов тренінг для майбутніх викладачів Національної школи суддів  на тему:“Врегулювання спорів за участі судді”.

    Участь у навчанні взяла заступник голови Одеського  окружного адміністративного суду Елла Катаєва, яка є    як розробником курсу так й  викладачем даного тренінгу.

    Підготовку розпочато з експрес-опитування:“Що Ви знаєте про альтернативне врегулювання спорів? Як Ви розумієте врегулювання спорів за участю судді?”. Після чого учасники прослухали лекцію з теми: «Врегулювання спорів за участі судді: міжнародний та національний досвід, огляд законодавства».

    Крім того, тренери  провели не менш цікаву лекцію на тему:« Організаційно-правові  засади застосування ВСС, порядок та умови його проведення».

    Під час навчання особливу увагу було приділено практичним завданням, направленим на вивчення особливостей застосування врегулювання спорів за участі судді в різних юрисдикціях.

    Також, майбутні викладачі  переглянули  відеофільми та виконали низку практичних завдань з метою набуття навичок, які їм стануть у нагоді під час викладання  даного курсу.

    Новий тренінг викликав значну зацікавленість серед учасників. Були висловлені думки про високу якість та корисність розроблених матеріалів. Отже, апробація показала, що новий навчальний курс для суддів з врегулювання спорів за участі судді отримав право на життя.