flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер ООАС бере участь в обговоренні досягнень судової реформи

29 вересня 2017, 15:13

   Наразі в столиці продовжується дводенна робота   VI Судового форуму. Метою даного заходу є ознайомлення учасників з питаннями, що стосуються судової реформи, новел процесуального законодавства а також вимог, що ставить час і суспільство до професії правника.

   Участь в обговоренні актуальних судових питань бере суддя-спікер Одеського окружного адміністративного суду Ігор Завальнюк.

   Першого дня форуму учасники мали змогу почути  виступ гостя з Фінляндії, д.ю.н., професор кримінального права, декан юридичного факультету Гельсінського університету Кіммо Нуотіо. Темою його доповіді стала юридична освіта XXI століття: як підготувати конкурентоспроможного юриста? Професор на прикладі Фінляндії розповів про нові тенденції у формуванні професійного та відповідаючого сучасним викликам правника та відповів на питання аудиторії.

   Продовжили бесіди щодо підготовки юриста нового покоління у форматі PUBLIC TALK  керуючий партнер Trusted Advisors Іван  Міщенко, к.ю.н., адвокат, член ВКДКА, доцент кафедри права та європейської інтеграції ДРІДУ НАДУ при Президентові України Сергій Жуков та  д.ю.н, професор кафедри господарського права Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Вікторія Рєзнікова.

   Крім того, у перший робочий день учасники підняли питання довіри та поваги до юридичної професії, стандартів професії, плагіату, озвучили, чого очікує суспільство від правника, які вимоги пред’являє до судді, адвоката, прокурора, запропонували персоніфікований підхід до освіти та  навчання студентів всім формам комунікації.

   Завершилась робота доповіддю в форматі OP-ED SPEECH на тему: «Довіра до суду в контексті загальнонаціональної проблеми довіри». Учасники обмінювались думками на предмет того, як в Україні підвищити рівень довіри до суду, яким чином виховувати молоде покоління, чому варто починати з себе та як впливає ЗМІ на репутацію суддів.

   Новий день форуму – нова локація. Програма другого дня більш насичена, містить кілька паралельних секцій.

   Перша сесія була присвячена обговоренню статусу судової реформи. Найгарячіші питання, як зазначили учасники дискусії: чому реформа триває надто довго, чому не весь суддівський склад оновлено, чому не всі кандидати пройшли  та чому не всі кандидати до Верховного Суду кришталево доброчесні.

   Наразі  під час наступної панельної дискусії спікери обмінюються думками щодо основних досягнень судової реформи, обговорюють  практичні питання добору кандидатів на посади суддів місцевих судів та роль Вищої ради правосуддя у формуванні та очищенні суддівського корпусу.