flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС розглядає справи, пов’язані із недотриманням техніки пожежної безпеки

22 січня 2018, 12:11

    З минулого року по сьогодні до Одеського окружного адміністративного суду надходить велика кількість позовних заяв від органів Державної служби з надзвичайних ситуацій з вимогою повного або часткового закриття медичних, навчальних та виховних закладів у Одеській області у зв’язку із їх невідповідністю та порушеннями пожежної безпеки. Тільки протягом грудня 2017 року до тепер до суду надійшло понад 70 справ по даній проблемі.

    Ймовірною причиною підвищення кількості позовів органів ДСНС України до державних та комунальних закладів навчального, виховного та медичного типу є збільшення кількості перевірок щодо відповідності об’єктів пожежній безпеці. Такі заходи є вимушеними у зв’язку із попереднім досвідом вчасно невиявлених недоліків у діяльності різних установ та закладів.

    В результаті розгляду справ по даній проблемі останнім часом було винесено рішення щодо задоволення позовів Головного управління ДСНС України в Одеській області про вжиття заходів реагування у вигляді повного або часткового зупинення роботи відносно: державного навчального закладу «Кілійський професійний ліцей»; Одеської загальноосвітньої школи №41 1-111 ступенів; навчального закладу “Котовський професійний ліцей”; комунальної установи «Кодимська центральна районна лікарня».

    Приймаючи рішення про повне або часткове закриття закладів суд застосовує положення Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та інші норми законодавства України у сфері пожежної та техногенної безпеки щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій та запобігання можливим нещастям. При цьому суд звертає увагу, що дотримання техніки пожежної безпеки є обов’язковою складовою функціонування будь-якого закладу.

Для бажаючих відвідати засідання по даній проблемі пропонуємо таблиці із інформацією про наступні розгляди справ: