flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вибір професії зі шкільних років!

17 серпня 2023, 11:04

Вибір професії зі шкільних років!


Важливим етапом психологічної та практичної підготовки учнів до трудової діяльності є їх належна професійна орієнтація. Сьогодні до нас завітала молодь спільноти ОООМ, яка займається підтримкою, спілкуванням, професійною орієнтацією та розвагами для підлітків 14-18 років #недитячаробота.

За сприяння голови суду Анатолія РАДЧУКА працівники ООАС із великим задоволенням долучилися до процесу допомоги учням ознайомитися із професією судді та дізнатися більше про роботу працівників апарату суду.

Наші гості мали змогу побачити роботу Служби судової охорони, роботу інформаційного центру, канцелярії, архіву. Керівниця апарату Ольга ПАСІЧНИК провела екскурсію будівлею та разом із учнями відвідала судове засідання під головуванням судді Ігоря ЗАВАЛЬНЮКА. Учасники справи брали участь в засіданні шляхом проведення відеоконференції, тому для учнів було продемонстровано зручність новітніх технологій для сторін по справах.

Суддя - спікер Ігор ЗАВАЛЬНЮК після прийняття рішення розповів про суть справи та роз’яснив, яке рішення ним було проголошено. Також Ігор ЗАВАЛЬНЮК запросив школярів у свій робочий кабінет та провів невеличку лекцію на тему «Бути суддею», під час якої наголосив на важливості постійно навчатись, дізнаватись нове, читати, займатись спортом та обирати професію за покликом серця! «Бути суддею – це нести відповідальність за прийняті рішення, бути справедливим, доброчесним, незалежним та професійним» - наголосив Ігор ЗАВАЛЬНЮК. Також від гостей надійшло запитання: чи легко стати суддею? «Наразі для цього потрібно відповідати безлічі критеріям, зокрема, мати успішний досвід роботи юристом, пройти різні перевірки, співбесіди, скласти іспити та мати бездоганну репутацію», - відповів суддя.

Після реального судового засідання керівниця апарату суду запропонувала гостям спробувати себе у ролі судді і продемонструвала мультфільм «Кінь проти Хом’яка», а також допомогла допитливим гостям розібратись у непростій життєвій ситуації, що сталася з казковими персонажами. Було досить цікаво споглядати дискусії учнів, які займали ту чи іншу сторону та виступали адвокатами або суддями в уявній справі з мультиплікаційними персонажами.

Зацікавленість роботою суддів та працівників апарату суду нас дуже вразила, і ми в свою чергу сподіваємось, що сьогоднішня екскурсія може позитивно вплинути на майбутній вибір професії, а ми будемо радо зустрічати молодь, сприяти у професійному зростанні та разом працювати заради підвищення рівня довіри до суду.


Молодь - це наше майбутнє! Рухаємось разом до Перемоги!