flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правова освіта – складова незалежності!

13 вересня 2023, 16:16
Правова освіта – складова незалежності!
Сьогодні ми були раді бачити у стінах Одеського окружного адміністративного суду допитливих школярів, які після уроків завітали до нас на екскурсію.
Захід організовано в рамках проекту «Надання соціально-психологічної допомоги сім’ям вразливих категорій в період війни», який реалізується благодійним фондом Вітрила Дитинства за підтримки СОС Дитячі Містечка Україна. Це не просто школярі, а діти, які вимушено переїхали зі своїх рідних домівок та навчаються у школах, де немає знайомих облич однокласників, яких так раді зустрічати після канікул. Діти, які бачили війну у своїх рідних містах. І для нас сьогоднішня зустріч була особливо відповідальною.
За сприяння голови суду Анатолія РАДЧУКА працівники ООАС із задоволенням долучилися до проведення екскурсії та ознайомлення учнів із роботою суду, суддів та працівників апарату.
Ми відповідали на запитання, ділилися своїм досвідом та нашим баченням світлого майбутнього України.
Юні гості ознайомилися із роботою Служби судової охорони, інформаційного центру, канцелярії, архіву, секретарів судових засідань та помічників суддів.
Суддя - спікер Сергій СТЕФАНОВ радо долучився до розмови та розповів про свій професійний досвід, умови, в яких працюють судді, навантаження та важливість безперебійної роботи судів в умовах воєнного стану.
Секретар судового засідання Юрій МЕЛЬНИК поділився своїми враженнями від роботи в суді, розказав, як формуються судові справи, які функції виконує секретар судового засідання, продемонстрував роботу системи фіксації судових засідань.
Школярі із захопленням слухали та задавали свої питання.
Керівниця апарату суду Ольга ПАСІЧНИК провела оглядову екскурсію по будівлі суду та за традицією запропонувала гостям спробувати себе у ролі судді і продемонструвала мультфільм «Кінь проти Хом’яка», а також допомогла розібратись у непростій життєвій ситуації, що сталася з казковими персонажами.
Одеський окружний адміністративний суд завжди радо зустрічає всіх, хто хоче знати більше про суд, хоче розуміти, як працюють судді та працівники апарату суду. Ми намагаємось робити все від нас залежне, щоб слідувати своїй місії - забезпечення справедливості, доступності, прозорості, відкритості та професійності.
Ми вдячні нашим гостям за візит до суду, за запитання та зацікавленість і завжди будемо раді робити внесок у правову освіту молоді заради формування майбутнього нашої держави. Бо ми знаємо, що саме молодь, яка надзвичайно патріотична, яка всім серцем віддана Україні і є наше майбутнє – світле, незалежне, демократичне, майбутнє, за яке всі ми разом боремось на різних фронтах. Незалежна судова система є складовою цього майбутнього! І ми разом рухаємося до Перемоги!
Возможно, это изображение 32 человека, люди учатся, люди стоят, офис и текст «одесь адм суд»