flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Надихаючі зустрічі з молоддю

25 жовтня 2023, 11:55
Вчора ми знову зустрічали в стінах Одеського окружного адміністративного суду студентів 1 курсу Юридичний фаховий коледж у супроводі заступника директора з виховної роботи Олександра ДЕМЧЕНКА. Зацікавлені, активні, допитливі - саме такими ми побачили наших гостей.
«Посередній учитель розповідає. Хороший вчитель пояснює. Чудовий вчитель показує. Геніальний вчитель надихає», - так стверджував Уільям Уорд, і ми доєднуємося до цих слів. Адже з кожною новою зустріччю впевнюємося у тому, наскільки важливим у формуванні майбутніх професіоналів є навчальний процес, форми та методи навчання, інноваційні підходи та практичний досвід. Ми захоплюємось сучасною молоддю та тим, що з перших курсів студенти замислюються, який саме напрямок професії обрати. Наші юні гості вже зацікавлені у набутті практичних знань, ставлять серйозні запитання, розпитують про судовий процес, права та обов’язки учасників, аналізують відповіді та уточнюють незрозумілі моменти. І ми в свою чергу надзвичайно раді бачити таких прогресивних та ініціативних студентів, які прагнуть розвиватись, та радіємо, що маємо можливість зробити свій внесок в освітній процес.
Наші гості мали змогу більше дізнатися про Службу судової охорони Територіальне управління Служби судової охорони у Одеській області, ознайомитися з роботою інформаційного центру, канцелярії та архіву суду. Керівник апарату Ольга ПАСІЧНИК спільно із секретарями судових засідань Владиславом ГАЛАТОМ та Русланом ГОМЕНЮКОМ ознайомили студентів із кропіткою, відповідальною та важливою роботою секретаря судового засідання.
Також керівник апарату провела оглядову екскурсію будівлею та разом із учнями відвідала кабінет медіації, який функціонує в рамках Меморандуму про співпрацю суду з Українською академією медіації Українська академія медіації / Ukrainian Academy of Mediation. Учні дізналися, що медіація - це вид альтернативного врегулювання суперечок. Ми пояснили допитливим студентам, що це метод мирного врегулювання спірного питання із залученням посередника (медіатора), який допомагає сторонам конфлікту налагодити процес комунікації і проаналізувати конфліктну ситуацію так, щоб вони самі змогли обрати той варіант рішення, який би задовольняв інтереси і потреби всіх учасників конфлікту. Також керівник апарату зазначила, що медіація найближчим часом буде затребуваною та популярною процедурою швидкого та прийнятного для всіх сторін методу вирішення спірного питання.
Після екскурсії гостей привітав голова Одеського окружного адміністративного суду Анатолій РАДЧУК. Анатолій Анатолійович поспілкувався з молоддю та зазначив, що суд завжди відкритий для студентів, які після отримання дипломів можуть повертатися вже кандидатами на посади в апараті суду. Також голова наголосив, що суд сприяє в набутті практичних знань, проведенні освітніх заходів та завжди прислухається до порад та пропозицій щодо спільного формування майбутнього кадрового потенціалу апарату суду.
Студенти із захопленням слухали та ставили безліч запитань. Зацікавленість роботою суддів та працівників апарату суду нас завжди надихає, тому ми і надалі будемо зустрічати молодь, ділитися своїми знаннями, сприяти їх професійному зростанню та разом працювати заради підвищення рівня довіри до судової гілки влади.