flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Радіодиктант національної єдності - 2023

27 жовтня 2023, 14:33
Сьогодні у всіх куточках світу для українців звучав радіодиктант єдності. Одеський окружний адміністративний суд цьогоріч вкотре долучився до національного флешмобу - судді, працівники апарату та діточки, які прийшли разом із батьками на робочі місця, з гордістю підхопили естафету.
Ми зосереджено слухали і писали. Слова, що звучали, пронизували серце, адже цьогорічний диктант «Дороги України», авторкою якого є Катерина КАЛИТКО, вмістив геть свіжу та таку болючу історію незламності та боротьби України, людей, природи, доріг, передав дух свободи, єдності та краси нашої України. Голос Олексія Гнатковського, який читав диктант, звучав у серці кожного з нас.
Мова — це основа ідентичності будь-якої нації, її код. Мова - це зброя, це оберіг, це гордість!
Сьогодні ми не лише перевірили свої знання, але й засвідчили свою любов до рідної мови разом із мільйонами українців по всій землі. Адже ті, хто вимушено перебуває за межами України, саме завдяки мові можуть із точністю ідентифікувати своїх. І саме наша мелодійна мова зігріває душу кожного, хто опинився за межами Батьківщини.
У День української писемності та мови бажаємо всім цінувати нашу ідентичність, плекати мову, поширювати її мелодійність, говорити, думати українською!