flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ООАС здобув ступінь кандидата юридичних наук

21 листопада 2017, 10:56

   18 листопада суддя Одеського окружного адміністративного суду Завальнюк Ігор Вікторович захистив дисертацію на тему «Спрощене провадження в адміністративному судочинстві України». Дана робота присвячена встановленню сутності та особливостей спрощеного провадження в адміністративному судочинстві України та перспектив удосконалення його правового регулювання.

   Чому це актуально зараз? Спрощення провадження в судах покликане не лише прискорити розгляд і вирішення справ, але й зробити судочинство більш зрозумілим та доступним для людини. Головна мета – відновити та сприяти поліпшенню довіри громадськості до суду, зробити судочинство ближчим до пересічного українця. Практика спрощеного провадження є надзвичайно популярною в Європі, що виправдано швидкістю та простотою судового захисту.

   Слід зауважити, що дисертація є першим у вітчизняній науці адміністративного процесуального права дослідженням правової природи спрощеного провадження, виконаним у контексті нинішньої судової реформи в Україні та адаптації адміністративного судочинства до стандартів Європейського Союзу. Серед цікавих положень, які висвітлювались на захисті дисертації, можна виокремити: формулювання розуміння спрощеного провадження, характеристику особливостей порядку розгляду справ у даній формі розгляду; визначення перспектив удосконалення правового регулювання спрощеного провадження, зокрема при впровадженні електронного судочинства.

   Займаючись судовою практикою досить важливо систематично удосконалювати власні знання та навички, адже правова система постійно зазнає удосконалень. Один із варіантів залишатись у «юридичному строю» – це наукова діяльність.