flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Від теорії до цінної практики

20 січня 2020, 17:56

     Одеський окружний адміністративний суд на постійній основі співпрацює з вищими навчальними закладами, що готують спеціалістів у галузі права. Протягом року в нашому суді проходять практику майбутні правники, які бажають закріпити теоретичні знання практичними навиками. І ось новий рік розпочався з практики для студентів одразу кількох навчальних закладів - Юридичного коледжу Національного університету «Одеська юридична академія», Національного університету «Одеська юридична академія» та Одеського державного університету внутрішніх справ.

    Ознайомлення студентів зі структурою і діяльністю суду розпочалося з екскурсії приміщенням суду, після чого кожен з них направлений для подальшої співпраці до структурних підрозділів апарату, працівники яких із натхненням готові ділитись досвідом із молодим поколінням, допомагати майбутнім правникам оволодіти сучасними методами та формами організації роботи в суді.

                      

   ООАС намагається створити такі умови проходження практики, щоб студенти максимально поринули в роботу суду, зрозуміли всю складність та важливість функціонування судової гілки влади. Тому  кожен зі студентів матиме можливість протягом місяця  вивчити нормативні матеріали, що регламентують роботу суду, взяти участь у судових засіданнях, ознайомитись із робою відділів судової статистики, канцелярії та організаційного забезпечення виконання рішень суду та архівної роботи.

   Маємо надію, що практичне засвоєння матеріалу та гарні враження від процесу проходження практики в суді позитивно вплинуть на формування правосвідомості молоді, яка в майбутньому поповнить ряди служителів Феміди.