flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа, в якій оскаржується Інструкція з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, передана до столиці

03 лютого 2020, 17:22

   Сьогодні в Одеському окружному адміністративному суді відбулось підготовче засідання по справі № 420/5128/19 за адміністративним позовом до Державної судової адміністрації України, в якому позивач вимагає:

  • визнати протиправними дії щодо видання наказу Державної судової адміністрації України від 20.08.2019 № 814 "Про затвердження Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України";
  • визнати нечинною для адміністративних судів Інструкцію з діловодства в місцевих та апеляційних судах, затверджену наказом Державної судової адміністрації України від 20.08.2019 № 814;
  • зобов’язати ДСА України протягом одного місяця видати новий наказ, яким затвердити окрему інструкцію з діловодства в адміністративних судах України після обговорення проекту, врахування пропозицій адміністративних судів щодо інструкції за участю позивача.

Відповідно до ч.1. ст. 27 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративні справи з приводу оскарження нормативно-правових актів суб’єктів владних повноважень, повноваження яких розповсюджується на всю територію України, вирішуються Окружним адміністративним судом м.Києва.

   Під час з’ясування всіх обставин суд встановив, що вищезазначена справа належить до територіальної (виключної) підсудності іншого суду та ухвалив передати її до Окружного адміністративного суду м.Києва.