flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчальна п’ятниця в ООАС, присвячена правилам декларування

07 лютого 2020, 18:12

  Чим ви займаєтесь в останній робочий день тижня? А от працівники апарату Одеського окружного адміністративного суду навчаються та розвиваються. І сьогоднішній день не став винятком. У суді пройшов семінар з теми «Особливості деклараційної кампанії в 2020 році».

   Вітальною промовою підготовку відкрила заступниця голови ООАС суддя Оксана Вовченко, яка наголосила на актуальності даної теми.

   Директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Валерій Левенець висловив вдячність за готовність здобувати нові знання та ознайомив із програмою заходу.
    З урахуванням важливості цієї тематики до проведення семінару залучено адвокатку, доцентку кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, кандидатку юридичних наук Катерину Кармазіну.
    Викладачка зосередила увагу присутніх на питаннях щодо:

  • змін в антикорупційному законодавстві, що набрали чинності з 1 січня 2020 року;
  • особливостей заповнення кожного розділу декларації;
  • проблемних аспектів тлумачення понять суб’єктів та об’єктів декларування;
  • подання повідомлень про відкриття валютного рахунку в установах банків-нерезидентів та про зміни в майновому стані.

   Жвава дискусія розгорнулась щодо заповнення розділів декларації про доходи, зокрема про декларування подарунків та грошових активів.
Окрему увагу викладачка зосередила на різновидах декларацій, особливостях та строках їх подання.
   Катерина Юріївна надала ґрунтовні відповіді на усі запитання учасників. Працівники апарату Одеського окружного адміністративного суду висловлюють подяку за корисну та актуальну інформацію, яка незабаром застосується на практиці під час заповнення електронних декларацій.