flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Захист прав людини в адміністративному судочинстві: теорія та практика

23 лютого 2018, 13:05

   Сьогодні, 23 лютого, судді окружного адмінсуду Одеси відвідали семінар на тему: "Особливості застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод в адміністративному судочинстві".

   Протягом семінару учасники розглянули особливості застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод в національній судовій практиці; гарантії статті 6 Конвенції щодо справедливого судового розгляду, які можуть виникнути при розгляді справ в порядку адміністративного судочинства та у справах пов'язаних із збройним конфліктом та тимчасово окупованими територіями. Крім цього розглядали позиції Європейського суду з прав людини у справах щодо спорів пов'язаних з державною службою, загальні положення щодо перевірки правомірності втручання в права людини і загальні положення статті 11 Конвенції свобода асоціацій та мирних зібрань та статі 8-10 Конвенції з урахування специфіки адміністративного судочинства. Під час заходу судді мали можливість виконувати цікаві практичні завдання.

   Захід організовано в рамках співпраці Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, Національної школи суддів України та Української Гельсінської спілки з прав людини.