flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спроба тиску на суд

03 квітня 2018, 16:16

  Сьогодні, 03 квітня 2018 року, невстановленими особами було здійснено спробу блокування роботи Одеського окружного адміністративного суду.

   Використовуючи патріотичні гасла, невідомі прибули у судове засідання, де поводили себе агресивно, провокували працівників апарату суду, здійснювали психологічний тиск на суддю. В процесі судового розгляду вказані особи грубо порушували встановлені у суді правила поведінки та протиправно перешкоджали здійсненню адміністративного судочинства, у зв’язку з чим головуючим неодноразового оголошувались попередження.

   Попри це, невідомі не тільки не припинили неправомірних дій, а продовжили здійснювати перешкоди у проведенні судового засідання, шляхом  постійного гучного образливого перекрикування судді, скандуванням, висловлюванням погроз, відмовилися покидати залу судового засідання.            

   У зв’язку з неможливістю продовження судового розгляду головуючим по справі було оголошено перерву. Після цього порушники спробували проникнути до службових приміщень адміністративної будівлі суду, намагаючись виламати двері, а також знеструмили частину будівлі. Зазначене створило перешкоди для відправлення правосуддя, призвело до зриву судових засідань та дезорганізації роботи суду.

   З  метою  підтримання  громадського  порядку  та  безпеки до Одеського окружного адміністративного суду оперативно прибули співробітники Національної поліції та Національної гвардії України, з появою яких активісти припинили агресивну поведінку.      

    Одеський окружний адміністративний суд розцінює дану подію як спробу здійснення тиску на суд і втручання у його діяльність, з метою схилити суд до ухвалення бажаного судового рішення.

    Нагадаємо, відповідно до статті 126 Конституції України вплив на суддів у будь-який спосіб забороняється і тягне за собою юридичну відповідальність.