flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському окружному адмінсуді відсвяткували 11-річчя від дня заснування

04 липня 2018, 12:59

3 липня Одеський окружний адміністративний суд відсвяткував 11 років від дня свого заснування. Голова суду Олег Глуханчук розповів, що за всі ці роки було набито чимало гуль, але всі вони сприяли розвитку і придбання безцінного досвіду.

- Працюючи з таким прекрасним колективом як наш, ти вчишся кожен день, розвиваєшся, працюєш над собою, не зупиняєшся на тому рівні, на якому був вчора, йдеш в ногу з часом. Безумовно, кожен з нас допускає помилки, але негативний досвід, як і позитивний, відкриває перед нами нові можливості: адже не дарма кажуть, що на помилках вчаться. Головне - винести урок, досвід, який стане в нагоді в подальшому і допоможе не допускати цю помилку. Тому головний принцип роботи ООАС протягом усіх 11 років - ніколи не зупинятися на досягнутому, - розповів Олег Глуханчук.

Він зазначив, що незважаючи на всі труднощі, які виникають у судовій системі, умови для роботи працівників апарату судів та суддів створюються найоптимальніші.

- На щастя, з недавніх пір підвищився рівень матеріального забезпечення працівників апаратів судів, що дуже помітно призупинило ту плинність кадрів, яка спостерігалася всі ці роки. Я вважаю, що людина, яка професійно виконує свою роботу, ще й таку важливу і відповідальну як забезпечення здійснення правосуддя, повинен отримувати за її ефективне виконання гідне заохочення і повагу з боку суспільства, - підкреслив голова суду.

Олег Глуханчук подякував колективу Одеського окружного адміністративного суду за злагоджену і самовіддану роботу в непростих умовах, в яких зараз перебуває судова система.
- Дуже часто зі ЗМІ ми чуємо інформацію про те, що рівень довіри громадян до судової системи надзвичайно низький. Але незважаючи на це рівень навантаження в судах залишається високим, а судді докладають величезних зусиль, щоб розглянути всі справи і матеріали у встановлені терміни. А це означає, що громадяни звертаються до судів за захистом своїх прав і законних інтересів. Безумовно, сьогодні все чудово розуміють важливість довіри, відкритості та встановлення комунікацій з громадськістю. Більш того, зазначу, що зміни в кращу сторону не можуть залишатися непоміченими. Адже довіра - це тривалий процес, який можливо встановити тільки шляхом активної взаємодії обох сторін. Саме для цього ми і організовуємо круглі столи та зустрічі, форуми, спілкуємося з людьми і доводимо їм фактами, що справа йде зовсім інакше, зазначив Олег Глуханчук.

У цей святковий день керівник Одеського окружного адміністративного суду побажав своєму колективу і всім своїм колегам стабільності, стійкості духу і бездоганною віри в свою справу.

- Справжнім професіоналам, якими і є співробітники нашого суду, не страшні зміни законодавства і прийняття нових Кодексів. Ми віримо, що з часом напрацьовані правові позиції Верховного Суду зможуть полегшити роботу і суддям, і адвокатам, і простим громадянам, - підкреслив голова ООАС.

Джерело інформації