flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ООАС відбулося чергове засідання Одеського правового клубу

10 серпня 2018, 11:23

В Одеському окружному адміністративному суді відбулося чергове засідання Одеського правового клубу. Його координатор Олександр Рябець подякував голові суду Олегу Глуханчуку за наданий майданчик для дискусії.

Одним з головних питань, яке обговорювалося на засіданні, став перехідний період в якому зараз знаходиться вся судова система України через реформування судів. Як пояснив Олександр Рябець, через неврегульованість процедури система незабаром може зіткнутися з серйозними труднощами.

 

- Справа в тому, що ті судді, які зараз проходять оцінювання і переводяться в новостворені суди, можливо, не зможуть розглядати свої старі справи. Тобто людина почала слухати справу в одному суді, потім його перевели в інший, і може виникнути колізія, коли він не матиме права продовжувати розглядати цю справу. Тоді доведеться все починати заново, віддавати цю справу новому судді або колегії, що подовжить процес розгляду, - повідомив координатор Одеського правового клубу.

Ще однією суттєвою проблемою, про яку говорилося на засіданні, став майбутній перехід всіх судів на роботу в Інформаційній телекомунікаційній системі. За словами керівника апарату ООАС Надії Бойко, чітких приписів про те, як буде функціонувати ця система, також поки немає.

 

- Скоро ми всі повинні будемо перейти на роботу в системі «Електронний суд». Для цього необхідно буде сканувати всі наявні в судах документи, а наша нинішня система просто не витримає такого навантаження. Саме проблематичне, що поки немає рекомендацій, як все це буде робитися і відбуватися. Але ми сподіваємося, що в процесі все трохи проясниться, - підкреслила Надія Бойко.

В процесі дискусії члени правового клубу прийшли до висновку, що незважаючи на всі труднощі, з якими пов'язана реформа судової системи, кінцевий результат, який отримає наша країна, того вартий.

Джерело інформації