flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Форум "Дисциплінарна відповідальність у галузі правосуддя " в ООАС

12 жовтня 2018, 11:06

  Сьогодні, 12 жовтня в Одеському окружному адміністративному суді відбувається форум "Дисциплінарна відповідальність у галузі правосуддя", організований за ініціативи Всеукраїнської громадської організації "Асоціація правників України". Участь заході беруть представники судової гілки влади, адвокатської спільноти та прокурори. 

  З вітальним словом до учасників форуму звернувся голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук, який наголосив на важливості проведення подібних заходів та необхідності вирішення проблем, пов'язаних із дисциплінарною відповідальністю у галузі правосуддя. 

  "Кожного дня, кожної хвилини, чи то виконуючи свої обов’язки за посадою, чи знаходячись вдома, ми вчиняємо безліч дій, які несуть за собою певні наслідки. Так от, відповідальність за  те, якими будуть ці наслідки, позитивними чи негативними, покладається на кожного з нас.

  Я маю надію, що сьогодні разом з шановними колегами з Верховного суду, представниками адвокатської спільноти та прокурорами, нам вдасться знайти відповіді на проблемні питання тематики нашого заходу" - зазначив Олег Глуханчук.

  Учасників форуму привітали також голова П’ятого апеляційного адміністративного суду Олександр Джабурія,  голова Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Володимир Кравчук, голова Ради адвокатів Одеської області Йосип Бронз, заступник голови Апеляційного суду Одеської області Андрій Дрішлюк,  голова господарського суду Одеської області Володимир Петров,  адвокат, голова Відділення Асоціації правників України  в Одеській області, голова Комітету господарського права і процесу Ради адвокатів Одеської області Олександр Байдерін. Участь у заході взяли також члени Вищої ради правосуддя Володимир Комков та Андрій Бойко.

  Модератором заходу виступив член Правління АРССУ, суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Олександр Кравець.

  Учасники форуму обговорять питання, пов'язані з дисциплінарною відповідальністю прокурорів, суддів та адвокатів, судову практику розгляду справ про притягнення прокурорів та суддів до дисциплінарної відповідальності , а також проблеми дисциплінарного провадження щодо адвокатів та шляхи їх вирішення.