flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Одеського окружного адміністративного суду завітали другокласники

08 лютого 2019, 18:17

08 лютого 2019 року Одеський окружний адміністративний суд приймав своїх найменших відвідувачів – учнів 2-В класу Одеського навчально-виховного комплексу «Надія» №275.

В межах «Дня відкритих дверей» в.о.керівника апарату суду Надія Бойко разом зі спеціалістами суду Яніною Грабовою та Філатом Лавасовим провели для юних гостей екскурсію будівлею, ознайомили з роботою відділів суду та етапами проходження справ.

Після екскурсії та короткої лекції дітям запропонували спробувати себе у ролі судді. Суддя Одеського окружного адміністративного суду Оксана Вовченко продемонструвала мультфільм «Кінь проти Хом’яка» та допомогла допитливим гостям розібратись у непростій життєвій ситуації, що сталася з казковими персонажами.

Діти розділилися на дві команди та активно відстоювали свою позицію, наводивши низку деталей і аргументів аби довести свою правоту. Насамкінець учасники заходу визначались, хто ж правий у суперечці тварин і яке рішення суду справедливе.

Оксана Андріївна розповіла дітям про принципи законності та справедливості у здійсненні правосуддя, рівності перед законом, звернула увагу на права та обов’язки громадян, а також місію суду в суспільстві.

Всеукраїнську акцію «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59).

Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».