flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському окружному адміністративному суді обговорили запровадження електронного правосуддя

11 квітня 2019, 13:33

10 квітня 2019 року в Одеському окружному адміністративному суді відбулася робоча зустріч з експертами Проекту ЄС з реформи сектору юстиції та правосуддя «Право-Justice». В обговоренні взяли участь голова суду Олег Глуханчук, міжнародний експерт Проекту Івар Талло і національний експерт Проекту Поліна Казакевич, а також судді та працівники апарату суду.

Учасники обговорили потреби судів у сфері електронного документообігу, зокрема стан та перспективи впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Олег Глуханчук відзначив, що Одеський окружний адміністративний суд активно підтримує застосування інформаційних технологій, які покращують доступність людей до правосуддя. Голова суду висловив сподівання, що подальша співпраця з Проектом «Право-Justice» сприятиме розвитку верховенства права в Україні відповідно до європейських стандартів.

Зазначимо, що Компонент 4 «Електронне правосуддя» Проекту ЄС «Право-Justice» має на меті підтримати ефективне функціонування електронного документообігу в Міністерстві юстиції України, його головних територіальних управліннях, Генеральній прокуратурі України та органах судової системи.

Окрім того, Проект сприяє зміні поточної ситуації в Україні, насамперед шляхом перегляду порядку проведення реформи електронного судочинства керівниками установ сектору. Також Проект приділяє особливу увагу розробленню консолідованих систем управління інформацією, які стануть у нагоді органам судового врядування та установам сектору юстиції під час здійснення стратегічного планування, бюджетно-фінансового планування та управління ефективністю роботи.

Проект ЄС «ПРАВО-Justice», який упроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу, спрямований на консолідацію загальноєвропейських реформ у сфері юстиції. Робота Проекту, що об’єднує експертів із різних країн-членів ЄС, триватиме до кінця 2020 року. Основними напрямами роботи Проекту є, серед іншого, надання допомоги державним органам України в процесі відновлення суддівської системи, реструктуризації Міністерства юстиції України, реформуванні реєстрів та електронного правосуддя, налагодженні роботи служби пробації тощо.