flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський окружний адміністративний суд відзначить 12-ту річницю

27 червня 2019, 15:18

3 липня 2019 року Одеський окружний адміністративний суд відзначить 12-ту річницю з дня заснування. Під час традиційного щомісячного брифінгу суддя-спікер ООАС Ігор Завальнюк повідомив, що з нагоди знаменної дати в суді заплановано проведення низки заходів.

Він зазначив, що з метою популяризації роботи у суді відбудеться День відкритих дверей для молоді. Крім того в приміщенні суду буде організовано виставку картин суддів та працівників апарату, аби продемонструвати, що ми не просто представники серйозної та відповідальної професії, а ще й творчі та креативні особисті. Також 28-30 червня працівники апарату ООАС у складі об’єднаної команди П’ятого апеляційного адміністративного округу візьмуть участь у футбольному турнірі «Кубок адміністративних судів - 2019».

Ігор Завальнюк розповів про історію створення суду. З першого дня роботи колектив суду складався з 6 суддів на чолі з головою суду Глуханчуком Олегом Васильовичем. На даний час штатна чисельністю суддів Одеського окружного адміністративного суду складає 35 суддів, а фактично правосуддя здійснює 30 суддів. Організаційне забезпечення роботи суду здійснюють 124 працівники апарату. За цей час суд розглянув понад 90 тисяч справ.

Суддя-спікер підкреслив, що з часом удосконалилася не тільки робота штату, а й сама будівля суду. Так приміщення поступово набуло сучасного і функціонального вигляду, що можна помітити, відвідуючи зали судових засідань, конференц-залу і архів суду.

На теперішній час суд продовжує запроваджувати інновації. В будівлі триває ремонт і вже незабаром, суд стане ще доступнішим і більш функціональним. Слід зазначити, що в межах ремонту передбачені заходи з енергозбереження, зокрема встановлення сонячних панелей. Зауважимо, що це перший такий проект серед судів в Україні.

В оновленому корпусі суду функціонує відкритий інформаційний центр, відділ з надання судово-адміністративних послуг та аналітичної роботи (канцелярія), який для зручності відвідувачів здійснює прийом документів без обідньої перерви, відділ організаційного забезпечення виконання рішень суду та архівної роботи.

- Крім того, будівля обладнана з урахуванням потреб відвідувачів з обмеженими фізичними можливостями. В суді облаштовані спеціальні кімнати гігієни, а також просторий вхід зі зручним пандусом, - зазначив Ігор Завальнюк.