flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Одеського окружного адміністративного суду пройшли підготовку у Національній школі суддів України

02 квітня 2014, 15:39

 

В період з 17 по 28 березня 2014 року вісім суддів Одеського окружного адміністративного суду пройшли підготовку, яка проводилась Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України на базі Одеського апеляційного адміністративного суду. У навчаннях взяли участь судді окружних адміністративних судів Одеси, Херсона та Миколаєва, які обрані на посаду вперше, а також такі, що призначені безстроково.

Крім того до участі у проведенні занять було запрошено голову Одеського окружного адміністративного суду Олега  Глуханчука, заступника голови суду Еллу Катаєву та прес-секретаря суду Надію Бойко.

Під час занять було розглянуто багато важливих питань діяльності судів та  суддів.

Серед них:

-         Особливості розгляду адміністративних спорів з відносин   публічної служби.         

-         Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на роботу судді.    Психологічні аспекти розгляду окремих категорій справ. Судове засідання як комунікативний процес. 

-         Строки в адміністративному судочинстві з врахуванням практики Європейського суду з прав людини. Строки звернення в адміністративних справах та правові наслідки їх пропущення, поновлення таких строків. Дотримання розумних строків розгляду адміністративних справ.

-         Досудове врегулювання спору в адміністративному судочинстві.

-         Управління судовим процесом. Спілкування зі сторонами, які необізнані з вимогами судового процесу. Правові засоби попередження та припинення тиску на суддів з боку учасників процесу або інших осіб з метою вплинути на хід або результати розгляду судової справи.

-         Прес-секретар суду адміністративної юрисдикції. Взаємодія судів з громадськістю (щодо роботи довідкових бюро, розробки інформаційних листів чи прес-релізів, проведення інших інформаційних заходів з підвищення рівня поінформованості українського суспільства про адміністративні суди та їхні функції), тощо.

Після закінчення підготовки суддям було вручено Сертифікати Національної школи суддів України.