flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський окружний адміністративний суд заборонив проведення мирних зібрань 06 квітня в місті Одесі

04 квітня 2014, 23:17

 

Сьогодні, 04 квітня 2014 року до Одеського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом про обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання, звернувся представник Виконавчого комітету Одеської міської ради. Позивач просив суд обмежити Громадський рух “Ми Словяни”, Громадське об’єднання “Національно-патріотичний рух”, Одеську міську організацію “Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”, Особу 1, Особу 2, Особу 3, Особу 4, Особу 5, Одеську обласну організацію Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, Особу 6, Особу 7 в реалізації права на мирні зібрання, шляхом заборони 06 квітня 2014 року проведення зборів, мітингів, пікетів, походів, демонстрацій, маршів та інших мирних зібрань за адресами площа Куликове поле, вул. Пушкінська, Думська площа, Приморський бульвар (пам’ятник Дюку де Рішельє), вул. Катерининська, вул.Грецька, Театральна площа, вул.Рішельєвська, Привокзальна площа, вул. Піроговська, Пироговський провулок, проспект Шевченко, 4 (будівля Одеської обласної державної адміністрації).

 Крім того заборонити цим організаціям та особам встановлювати намети, будь-які інші споруди, встановлювати та використовувати звуковідтворювальну апаратуру, автомобілі, інші транспортні засоби тощо у місті Одеса за вказаними адресами.

На судове засідання прибув позивач та один з відповідачів. Вислухавши пояснення представника позивача та відповідача,з’ясувавши обставини справи та дослідивши наявні докази, суд дійшов до висновків, що виходячи з того, що вказані політичні сили є різнополярними та  проведення зібрань і ходи вони планують в одних і тих же місцях в один і то же час, є загроза зіткнень між ними. Крім того наявна висока ймовірності використання певними радикально налаштованими особами мирних зібрань для реалізації протиправних закликів. Вказані заклики поширюються в мережі Інтернет та стосуються заходів запланованих на 06 квітня, що становить загрозу інтересам національної і громадської безпеки. Тому заборона цих мирних зібрань має за мету запобігання заворушенням чи злочинам, охороні здоров'я чи моралі та для захисту прав і свобод інших осіб.

Враховуючи вищезазначене суд постановив: позов Виконавчого комітету Одеської міської ради задовольнити частково, - заборонити відповідачам(крім Особи 6 доказів звернення якої до ВК ОМР щодо проведення мирних зібрань  не було надано) проводити мирні зібрання за вказаними адресами у місті Одесі 06 квітня 2014 року.