flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ОБСЄ відвідали Одеський окружний адміністративний суд

25 квітня 2014, 16:19

23 квітня 2014 року Одеський окружний адміністративний суд відвідала голова місії спостерігачів ОБСЄ, які проводять підготовчу діяльність до проведення моніторингу позачергових виборів Президента України - пані Тана Зулуета.

Голову місії під час зустрічі супроводжували спостерігачі Мартин Міндер (Швейцарія), Елена Валайніте (Литва) та Анатолій Павленко - помічник групи спостерігачів.

Участь у зустрічі з боку Одеського окружного адміністративного суду взяли голова суду - Глуханчук Олег Васильович  та керівник апарату суду  Пасічник Ольга Юріївна.

Метою візиту пані Тани Зулуети  було  ознайомлення із практикою роботи суду під час проведення виборів.

Як зазначив Голова суду Олег Глуханчук, двері Одеського окружного адміністративного суду завжди відчинені як для громадян, які звертаються до суду за захистом свої порушених прав, так і для міжнародних спостерігачів. Також голова звернув увагу делегатів на те, що кожен громадянин нашої країни може відвідати будь-яке судове засідання, надати пропозиції керівництву суду щодо покращення організації роботи. Одним з ключових напрямків діяльності судів є забезпечення найсприятливіших умов для швидкого доступу до правосуддя.

Пані Тану Зулуету цікавило питання чи можуть зміни в законодавстві перешкодити розгляду спорів пов’язаних із виборчим процесом Президента України та як зміни, пов’язані із прийняттям Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», впливають на процес здійснення правосуддя.

Голова суду зазначив, що жодні зміни до законодавства не можуть вплинути на  забезпечення гласності і відкритості адміністративного процесу, на справедливий неупереджений та своєчасний розгляд адміністративних справ.

Це вже другий візит представників місії ОБСЄ, які проводять підготовчу діяльність до проведення моніторингу позачергових виборів Президента України. Перша зустріч відбулася 11 квітня під час якої іноземною делегацією було повідомлено про початок роботи в Одесі офіційних спостерігачів від Бюро з демократичних інститутів та прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Також делегатів було ознайомлено з особливим режимом роботи суду на період виборчого процесу.

 В ході зустрічей спостерігачі висловили бажання слідкувати за дотриманням  гарантій судового захисту під час розв’язання виборчих спорів. У свою чергу представники Одеського окружного адміністративного суду вкотре підтвердили свою готовність надавати всебічне сприяння міжнародним експертам в організації проведення ними спостереження за розглядом вказаної категорії справ.