flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Одеського окружного адміністративного суду взяли участь у семінарі, присвяченому застосуванню виборчого законодавства

15 травня 2014, 14:23

 

12 травня 2014 року у місті Києві відбувся семінар на тему: «Застосування виборчого законодавства на виборах Президента України та місцевих виборах». У заході взяли участь судді Одеського окружного адміністративного суду, які розглядають виборчі справи – Глуханчук Олег Васильович, Катаєва Елла Валеріївна, Бжассо Наталія Володимирівна, Аракелян Марія Мінасівна.

Мета зустрічі – забезпечення єдності судової практики щодо однакового тлумачення та застосування виборчого законодавства при вирішенні виборчих спорів.

Семінар організовано Вищим адміністративним судом України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) та Проектом USAID «Справедливе правосуддя».

В рамках заходу виступив суддя, секретар Пленуму Вищого адміністративного суду України Смокович Михайло Іванович, який звернув увагу на особливості розгляду виборчих справ. Окремі питання застосування законодавства про вибори Президента України та місцеві вибори розкрив експерт з питань виборчого права Координатора проектів ОБСЄ в Україні Кальченко Сергій Віталійович.

У свою чергу доцент кафедри загальнотеоретичних та державно-правових наук Національного університету «Києво-Могилянська академія», президент Інституту виборчого права Ключковський Юрій Богданович розповів про міжнародні стандарти у сфері виборчого законодавства та гарантії чесних виборів.