flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підведено підсумки роботи судів Одеського апеляційного адміністративного округу

02 березня 2021, 18:12

          Перший весняний день розпочався з кропіткої роботи. Вчора заступник голови ООАС Оксана Вовченко, судді ООАС Петро Марин та Оксана Тарасишина взяли участь у спільній нараді з окружними адміністративними судами Миколаєва та Херсона, яка відбулась за ініціативою П'ятого апеляційного адміністративного суду. Карантин не стає на заваді проведенню робочих зустрічей, адже решта суддів ООАС радо долучилась до наради за допомогою онлайн-простору.

                                       

            Під час заходу голова 5ААС Олександр Джабурія  зосередив увагу суддівського корпусу на показниках здійснення судочинства у 2020 році.

            Крім цього, проблемні питання застосування норм процесуального та матеріального права, які виникали  при розгляді судових справ у минулому році,  висвітили заступник голови 5ААС Ніна Вербицька та суддя 5ААС Костянтин Кравченко.

            В свою чергу заступник голови ООАС Оксана Андріївна зауважила, що минулого року до  Одеського окружного адміністративного суду, попри карантинні обмеження,  надійшло майже на 40% більше справ та матеріалів, ніж у 2019 році.

            Тож за підсумками спільної наради можна дійти висновку, що працівники ООАС щодня, долаючи шалене навантаження, сумлінно та добре справлялися зі своїми обов’язками. Адже у 2020 році в порівнянні з 2019 розглянуто на 45% більше справ, що є наслідком розгляду справ одним суддею на 33% більше, ніж торік.

Слід звернути увагу, що лише в грудні 2020 року до суду надійшло 2304 справи та матеріали, що певним чином вплинуло на залишки, адже напередодні новорічних свят зазвичай проходить відпускна кампанія.   

             На спільній нараді не оминула уваги й статистика оскаржених рішень суду. У 2020 році скасовано 631 рішення та ухвали П’ятим апеляційним адміністративним судом, що складає лише 11% від оскаржуваних рішень та 4% від розглянутих! Звісно, що велика кількість розглянутих справ спонукає до збільшення скасованих та змінених рішень, однак  це ніяк не свідчить про неякісно виконану роботу!

Одеський окружний адміністративний суд завжди стоїть на захисті прав та свобод громадян та дбає про належну організацію роботи!