flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Небезпечне сусідство

29 травня 2014, 19:05

Небезпечне сусідство 

У звязку з появою у ЗМІ публікацій з недостовірною інформацією про події, що мали місце 29 травня на території Одеського окружного адміністративного суду, вважаємо за необхідне висловити коментар щодо ситуації.

Сьогодні близько 11 години надійшло повідомлення про спалах пожежі на території, де знаходиться Одеський окружний адміністративний суд. Осередок займання був на сміттєвому  звалищі поблизу крайньої частини будівлі, яка передана на баланс  Державної податкової адміністрації в  Одеській області. До слова, пожежа там сталася також напередодні.

Втім, не встигли пожежники покинути територію, як близько 13:00 працівником судової міліції «Грифон» було помічено загоряння на четвертому поверсі будівлі, яка передана для майбутнього розміщення Одеського апеляційного адміністративного суду та межує з Одеським окружним адміністративним судом. Через значне загоряння та наявність вітру вогонь швидко поширився дахом будівлі та загрожував перекинутися на частину приміщення, у якому знаходиться Одеський окружний адміністративний суд.

На щастя, пожежу вдалося локалізувати та відвести полумя від окружного суду.

Працівники, які були евакуйовані з приміщення, змогли повернутися до роботи. Ніхто не постраждав.

Внаслідок пожежі було знищено покрівлю апеляційного суду. Станом на 19:00 працівники МНС продовжують боротися  з вогнем, який вирує у приміщенні апеляційного суду.

За попередніми висновками причиною загоряння став навмисний підпал. Це вже восьмий випадок виникнення пожеж на території з 01 березня цього року.         

Приміщення, у яких трапилася пожежа, з вільним доступом. Вони не використовуються та перебувають у занедбаному стані.

Прес-секретар ООАС