flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС закрив провадження по справі щодо оскарження правових підстав будівництва 9-ти поверхового апарт-комплексу "La mer"

29 квітня 2021, 16:32
🧑‍⚖️ООАС закрив провадження у справі № 420/2719/20 за адміністративним позовом Дачно-будівельного кооперативу «Трудовий відпочинок», ОСОБА_1 до Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради, треті особи - ДП «Інтергал-Буд» ТОВ «Фірма «Інтергал» та Одеська міська рада, про визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмежень.
 
🔷Одночасно суд роз’яснив, що відповідно до суб’єктного складу сторін позовні вимоги ОСОБИ_1 підлягають вирішенню районним судом в порядку цивільного судочинства, а позовні вимоги Дачно-будівельного кооперативу «Трудовий відпочинок» слід вирішувати у господарському суді.
 
При вирішенні даного питання ООАС керувався правовим висновком ВС, який міститься у постанові від 17 лютого 2021 року по справі №420/288/20 та є обов’язковим для врахування судами під час здійснення правосуддя.
 
🔷Зокрема, у вказаній постанові Верховний Суд виснував, що вимоги про скасування виданих третім особам містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, дозволу на виконання будівельних робіт, є похідними і можуть бути розглянуті при вирішенні цивільним судом питання щодо законності проведення цими особами будівельних робіт (https://reyestr.court.gov.ua/Review/94938095).
 
⚖️Під час судового засідання оголошено вступну та резолютивну частину рішення. Повний текст рішення буде виготовлено протягом 1️⃣0️⃣ днів та ознайомитись з ним можна за посиланням: http://bit.ly/3rzNcSz.