flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершилась підготовка помічників суддів адміністративних судів

11 червня 2014, 12:12

З 2 по 6 червня 2014 року помічники суддів Одеського окружного адміністративного суду пройшли підготовку в Одеському регіональному відділенні Національної школи суддів України.

Успішно завершили навчання та отримали сертифікати помічники суддів: Надія Аріапур, Ірина Бобирь, Борислав Галушко, Дмитро Мальцев, Ольга Манулікова, Костянтин Павлюк, Ірина Паровенко, Олександр Рачков та Ольга Шварц.

         Для проведення підготовки у якості викладачів було запрошено суддів Одеського окружного адміністративного суду: Катаєву Еллу Валеріївну – заступника голови ООАС, Завальнюка Ігоря Вікторовича – заступника голови ООАС та Бойко Оксану Ярославівну – суддю ООАС.

            Під час занять було розглянуто багато важливих питань діяльності судів, серед них:

-         Види судових рішень та вимоги до їх форми та змісту. Порядок ухвалення судового рішення в адміністративній справі, оскарження та набрання ним законної сили. Виправлення описок і очевидних арифметичних помилок у судовому рішенні. Роз’яснення судового рішення.

-         Особливості розгляду спорів із приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження та звільнення з публічної служби, у тому числі осіб військової служби, органів внутрішньої справ, митного контролю, виправно-трудових установ, державної виконавчої служби.

-          Організація адміністративного судочинства. Адміністративна юрисдикція і підсудність адміністративних справ, передача адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого адміністративного суду. Проблеми розмежування компетенції між адміністративними, господарськими та загальними судами. Правові позиції вищих судових інстанцій з цього приводу.

-         Процесуальні питання, пов’язані з виконанням судових рішень. Судовий контроль за виконанням судових рішень в адміністративних справах. Порядок та підстави видачі виконавчого листа. Звернення судових рішень до негайного виконання відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України. Звернення судових рішень до примусового виконання.