flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС «ЗА» безбар’єрність та доступність!  

04 червня 2021, 15:15

 

«Ми  намагаємось створити  усі необхідні умови та можливості, щоб прибрати ті невидимі для звичайної людини бар’єри,  що існують для людей з інвалідністю», - зазначила керівник апарату ООАС Ольга Пасічник під час виступу на останньому вебінарі нової фази Ініціативи «Модельні суди».

Під час заходу увагу учасників зосереджено на сервісах для вразливих користувачів суду.

Ольга Юріївна презентувала напрацювання Одеського окружного адміністративного суду в напрямку доступності та розповіла про нещодавно відкриту на першому поверсі залу судових засідань для маломобільної категорії осіб, яка може використовуватись й для відеоконференцій.

Досвідом впровадження новітніх практик ділилися не лише міжнародні експерти, а й  національні представники судів презентували свої впровадження.

Півторамісячний марафон конференцій завершився, і ми дякуємо Проєкту ЄС «Право-Justice» за корисну інформацію та надану можливість навчатися новому.

Окрему вдячність висловлюємо голові Одеської обласної організації інвалідів Олегу Прохорову за цінні поради та співпрацю під час тестування приміщення суду на доступність.