flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Одеського окружного адміністративного суду взяли участь у XII позачерговому з’їзді суддів України

23 червня 2014, 14:23

19-20 червня у м. Київ відбувся XII позачерговий з’їзд суддів України. В роботі з’їзду взяли участь делегати, обрані конференціями суддів спеціалізованих судів і зборами суддів відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів». У якості делегатів у заході взяли участь судді Одеського окружного адміністративного суду Марія Аракелян та Любов Токмілова. Також до участі у роботі з’їзду запрошено голову Одеського окружного адміністративного суду Олега Глуханчука.

         На З’їзді суддів було обрано новий склад Ради суддів України. Члени вищого органу суддівського самоврядування на своєму першому засіданні обрали голову РСУ – Симоненко Валентину Миколаївну та секретаря РСУ-  Марцинкевича Анатолія Миколайовича.

         Також судді обрали трьох членів до Вищої ради юстиції:  Олексія Муравйова, суддю Вищого адміністративного суду, Михайла Вільгушинського, суддю Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ та Наталю Волковицьку, суддю Вищого господарського суду.

Крім того з’їзд суддів проголосував за кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Ними стали: Микола Міщук (Київський апеляційний адміністративний суд), Микола Мішин (апеляційний суд Донецької області), Микола Патрюк (Верховний Суд України), Валентина Устименко (апеляційний суд Харківської області), Надія Стефанів (апеляційний суд Івано-Франківської області), Анастасія Заріцька (Вищий господарський суд). Втім, відповідно до законодавства, це рішення підлягає затвердженню 2/3 делегатів. Через відсутність кворуму для вирішення цього питання,  головуючий на з’їзді Василь Онопенко оголосив перерву у роботі з’їзду.

Слід зазначити, що незважаючи на спроби перешкодити проведенню, з’їзд відбувся та прийняв низку важливих для судової влади та країни рішень. Окрім згаданих питань, на з’їзді була розглянута інформація  Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування та звіт Голови Державної судової адміністрації України.