flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ООАС відбулися чергові навчання для працівників апарату

02 липня 2014, 15:52

27 червня в Одеському окружному адміністративному суді вже традиційно відбулися навчання працівників апарату. Для колег прочитав лекцію секретар судових засідань Олег Гунько. Свій виступ лектор присвятив особливостям підготовки виконавчих листів секретарями судових засідань. Тренер зазначив, що відповідно до ч.1 ст. 258 Кодексу адміністративного судочинства України, за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено, чи прокурора, який здійснював у цій справі представництво інтересів громадянина або держави в суді, видається один виконавчий лист.  Якщо судове рішення ухвалено на користь кількох позивачів чи проти кількох відповідачів, суд має право видати кілька виконавчих листів, точно зазначивши, яку частину судового рішення треба виконати за кожним виконавчим листом.                

                                                

Доповідач акцентував увагу присутніх на тому, що відповідно до вимог Інструкції з діловодства в адміністративних судах виконавчий лист видається особисто стягувачу або його представникові, який на заяві про видачу виконавчого листа ставить свій підпис. Дані про видачу виконавчого листа вносяться до журналу обліку видачі виконавчих листів. Окрім нормативних вимог до написання та видачі виконавчого листа Олег Віталійович нагадав присутнім про правила оформлення докумета.

Довідково: навчання в ООАС, запроваджені з метою реалізації дипломного проекту керівника апарату Одеського окружного адміністративного суду - «Розробка навчальних програм для працівників апарату суду з метою покращення та вдосконалення якості правосуддя» в рамках Навчальної Програми з питань судового адміністрування Проекту USAID.