flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча зустріч з питань досудового врегулювання спорів

22 липня 2014, 16:07
            Сьогодні, 22 липня 2014 року, у місті Києві розпочалася дводенна робоча зустріч представників пілотних судів України, у яких в рамках реалізації проекту «Освіта суддів – для економічного розвитку» запроваджена процедура досудового врегулювання спору за участю судді. Зустріч, організована Офісом Уповноваженого з федеральних судових справ Канади в рамках проекту «Освіта суддів – для економічного розвитку», проходитиме 22-23 липня 2014 року.
Представники Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Проекту та пілотних судів зібралися з метою підсумувати досвід впровадження процедури досудового врегулювання спорів в судах, виробити стратегію взаємодії судів з органами державної влади з приводу інтеграції практики досудового врегулювання в українські реалії, а також заходи щодо поширення досвіду використання ДВС в судах України.
Окрему увагу в ході зустрічі планується приділити обговоренню проектів змін до процесуальних кодексів України та інших нормативних актів щодо правового врегулювання процедури досудового врегулювання.
Одеський окружний адміністративний суд на зустрічі представляють суддя Юхтенко Людмила Романівна (яка, до речі, має успішний досвід проведення процедури досудового врегулювання спору)  та керівник апарату суду Пасічник Ольга Юріївна.
Хочемо зазначити, що на сьогодні обговорення практики проведення процедур з досудового врегулювання спорів за участю суддів є доволі актуальним. Адже  в такі важкі для країни часи – часи змін та глобальних демократичних перетворень – надзвичайно важливим є досягнення порозуміння між владою (в тому числі судовою) та громадянами. Використання для захисту своїх прав та інтересів процедури досудового врегулювання – чи не найперша ознака цивілізованого суспільства з високим рівнем правової культури.
Нагадаємо, що Одеський окружний адміністративний суд став одним з чотирьох пілотних судів в Україні, в якому в ході реалізації проекту «Освіта суддів – для економічного розвитку» запроваджена процедура з досудового врегулювання спорів за участю судді.