flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Знання ціною в життя

08 вересня 2014, 18:30

05 вересня в Одеському окружному адміністративному суді пройшов корпоративний тренінг з надання першої невідкладної допомоги. В ході заходу інструктори Одеського центру спеціальної підготовки детально представили початковий алгоритм дій при наданні першої домедичної допомоги, правила огляду потерпілого та виявлення ознак життя. Після теоретичної частини, яка супроводжувалася демонстрацією мультимедійних презентацій і відеороликів, працівники суду мали змогу відпрацювати навички проведення серцево-легеневої реанімації за допомогою спеціальних тренажерів. Також присутні засвоїли правила надання допомоги у випадках утоплення, перекриття дихальних шляхів та під час епілептичного нападу.

Остання частина тренінгу була присвячена наданню невідкладної медичної допомоги при травмах. Учасники навчилися розрізняти різні види кровотеч, відпрацювали навички зупинки кровотеч за допомогою тиснутої пов’язки та джгута. Після цього було розіграно реалістичний сценарій надзвичайної події з великою кількістю жертв, де всі мали змогу продемонструвати здобуті впродовж тренінгу вміння з надання першої невідкладної допомоги.

Як зазначив інструктор ОЦСП Микита Карпенко, відсутність у наших громадян елементарних медичних знань часто призводить до летальних наслідків. Тому знання того, як слід діяти на місці події, взаємодіяти зі свідками, якісно і швидко оцінювати стан потерпілого і надати йому невідкладну допомогу може врятувати життя.

Керівництво та працівники Одеського окружного адміністративного суду висловлюють глибоку вдячність Одеському центру спеціальної підготовки за проведення такого захопливого і корисного тренінгу.