flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обмін досвідом – запорука підвищення ефективності

12 вересня 2014, 13:58


За ініціативи керівників апаратів Одеського окружного окружного адміністративного суду Ольги Пасічник та Харківського окружного адміністративного суду Валентини Лисенко 11 вересня відбулася відео-конференція між працівниками судів. Учасники відео-зустрічі обговорили проблемні питання функціонування автоматизованої системи Діловодство спеціалізованого суду (далі – КП «ДСС») та поділились позитивним досвідом організації роботи судів.

Так прес-секретар ООАС розповіла про здобутки суду в напрямку налагодження взаємодії із представниками місцевих засобів масової інформації. Як зазначила Надія Бойко, налагодження комунікацій – не одноактна дія, а тривалий поступовий процес, якому має передувати розробка чіткої стратегії. У свою чергу прес-секретар ХОАС Остапенко Ельвіра поділилась власним досвідом організації публічних заходів, зокрема щодо проведення у суді днів відчинених дверей та організації виїзних лекцій суддів у рамках Всеукраїнського тижня права.

Оскільки Харківський окружний адміністративний суд є пілотним щодо запровадження використання Картки додаткових матеріалів у КП «ДСС», то багато питань стосувалося саме цієї функції. Також присутні обговорили особливості застосування законів «Про доступ до публічної інформації» та «Про судовий збір».

За словами Ольги Пасічник, такий спосіб спілкування є дуже зручним та прогресивним. Він може стати чудовим інструментом для злагодженого функціонування всіх судів України. За допомогою системи відеоконференцзвязку можна оперативно вирішувати нагальні питання організації роботи суду, формувати спільну позицію, обмінюватись досвідом, налагоджувати внутрішню комунікацію. Учасники озвучили намір запровадити такі зустрічі на регулярній основі та долучати до плідної співпраці в інтерактивному форматі представників інших судових установ.