flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Одеському окружному адміністративному суді відбувся традиційний День відчинених дверей

08 жовтня 2014, 17:10

Сьогодні з нагоди Дня юриста Одеський окружний адміністративний суд відчинив свої двері перед школярами. 18 учнів десятого класу Загальноосвітньої школи-гімназії № 4 міста Одеси завітали на екскурсію до суду. Розпочала знайомство юних відвідувачі з судом прес-секретар суду Надія Бойко. Вона розповіла про особливості пропуску осіб на територію суду та роботу спеціального підрозділу судової міліції «Грифон».

Продовжила захід керівник апарату суду Ольга Пасічник, яка продемонструвала учням роботу інформаційного центру суду та провела екскурсію приміщеннями. Спершу гості ознайомилися з роботою відділу діловодства (канцелярії) суду, де працівниці люб’язно продемонстрували роботу Комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду», розповіли про порядок реєстрації адміністративних позовів та інших документів, а також звернули увагу на функцію автоматизованого розподілу справ між суддями. Далі школярі відвідали архів та дізналися про особливості зберігання та видачі справ.

Для кращого усвідомлення особливостей адміністративної юстиції учні прослухали лекцію судді Одеського окружного адміністративного суду Оксани Бойко. Суддя цікаво та доступно розповіла про основні завдання адміністративного судочинства, систему адміністративних судів в Україні, акцентувала увагу на особливості субєктного складу учасників адміністративного процесу, наводячи приклади із практики та відповідаючи на запитання присутніх.

Після теоретичної частини заходу настав час побачити, як саме відбувається судовий розгляд, тому школярі відправилися до зали судових засідань. Там за участю помічника судді Галушко Борислава та головного спеціаліста апарату суду Анни Федорової відбувся показовий процес. По закінченню розгляду справи суддя ще раз звернула увагу учасників заходу на процесуальні моменти здійснення судочинства та розяснила суть продемонстрованого спору.

Для того, щоб День відчинених дверей запамятався краще, учні взяли участь у вікторині, переможці якої були нагороджені памятними призами. Насамкінець діти заповнили анкети, в яких поділились позитивними враженнями від зустрічі. Вони побажали працівникам здоров’я, миру, легкої роботи, а Одеському окружному адміністративному суду – розвитку та гарних спеціалістів. Крім того багато учнів виявили бажання у майбутньому поповнити ряди колективу суду.

В свою чергу колектив Одеського окружного адміністративного суду бажає юним відвідувачам наснаги в здобутті нових знань, успішного вибору життєвого шляху та повної реалізації своїх творчих можливостей.