flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник Голови ООАС відвідала круглий стіл з питань вирішення судами виборчих спорів

08 жовтня 2014, 19:38

07 жовтня 2014 року у місті Києві відбувся круглий стіл на тему: "Вирішення виборчих спорів: відкриті питання та поточні виклики". Захід проводився за ініціативи та підтримки Вищого адміністративного суду України, Європейської комісії за демократію через право і Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Участь в роботі круглого столу взяла заступник голови Одеського окружного адміністративного суду Елла Катаєва.

Під час зустрічі судді адміністративних судів України, національні та міжнародні експерти обговорили особливості українського виборчого законодавства, а також практику розгляду судами спорів, пов’язаних із виборчим процесом. Присутні звернули увагу на рекомендації європейських інституцій, зокрема Венеціанської комісії та Ради Європи, щодо спрощення законодавства та вдосконалення виборчого процесу в Україні.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба порекомендував сприймати вибори не як виклик, а як можливість змінити систему на краще. Він побажав сил в реалізації цих можливостей.