flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський окружний адміністративний суд повернув у державну власність будівлі та споруди стрілецького стенду

07 листопада 2014, 14:34

Одеський окружний адміністративний суд 29 жовтня 2014 року задовольнив позов мешканців с. Нова Долина Овідіопльського району про визнання дій неправомірними та скасування розпорядження Овідіопольської районної державної адміністрації. Згаданим актом Овідіопольською РДА було визнано право власності на будівлі та споруди стрілецького стенду, що знаходяться в с. Нова Долина Овідіопольського району за Південною регіональною організацією товариства військових мисливців та рибалок Збройних Сил України.

 Позивачі вважали, що розпорядження прийнято Овідіопольською РДА не в межах повноважень та воно суперечить Конституції і законами України, чим порушує житлові права мешканців будівель. На думку третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - представників Міністерства оборони України та військової прокуратури Одеського гарнізону, оскаржуване розпорядження було прийнято Овідіопольською РДА необґрунтовано та з перевищенням повноважень, оскільки спірне майно було визнано державною власністю та відповідно до діючого законодавства мало бути передано в оперативне управління Міністерству оборони України.

Відповідач – Овідіопольська РДА та представники  третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – громадські організації «Військово-мисливське товариство «Південь» та  ТОВ «Спортінг» заперечували проти позову та просили відмовити у задоволенні позовних вимог. За їх словами зазначене нерухоме майно споруджалось та утримувалось за рахунок коштів загальносоюзної громадської організації, а в подальшому - Південної регіональної організації товариства військових мисливців та рибалок Збройних Сил України, яке за статутом є його колективною власністю. А тому, на думку представників третіх осіб, Овідіопольською РДА було обґрунтовано та правомірно визнано право власності Південної регіональної організації товариства військових мисливців та рибалок Збройних Сил України на будівлі та споруди стрілецького стенду.

Суд погодився з доводами позивачів та визнав протиправним і скасував розпорядження Овідідопольської районної державної адміністрації Одеської області №126 від 26.02.2003 року «Про визнання права власності на будівлі та споруди стрілецького стенду».