flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Одеського окружного адміністративного суду взяла участь у роботі ІІІ Міжнародного форуму з практики Європейського суду з прав людини

26 листопада 2014, 11:15

З 21 по 23 листопада у місті Львові відбувся ІІІ Міжнародний форум з практики Європейського суду з прав людини. Захід ініційований юридичним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка і організований Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно з цим факультетом, Урядом Канади, Національною школою суддів України, Верховним Судом України та Вищим адміністративним судом України.

Участь у Форумі взяла поважна делегація з Європейського суду з прав людини у складі: Ганни Юдківської – судді від України, Марка Віллігера – судді від Ліхтенштейну, Ханлара Гаджиєва – судді від Азербайджану, Вінсента Де Гаетано – судді від Мальти, а також юристів Секретаріату цього Суду: Тараса Вавринчука, Павла Пушкаря та Дмитра Третьякова.

 

Одеський окружний адміністративний суд на Форумі представляла суддя Оксана Ярославівна Бойко.

Впродовж трьох днів судді Євросуду, юристи Секретаріату цього Суду, провідні вітчизняні юристи: судді, адвокати науковці та громадські діячі обговорювали важливі аспекти діяльності Страсбурзького суду та впливу його рішень на українську юридичну практику.

З вітальними словами до учасників заходу звернулися д.ф.н., проф., ректор Львівського національного університету (ЛНУ) ім. І.Франка Володимир Мельник, д.ю.н., проф., декан юридичного факультету ЛНУ Андрій Бойко, Голова ВАС України Олександр Нечитайло, проректор НШСУ Володимир Мазурок, суддя Судової палати в адміністративних справах ВСУ Олександр Прокопенко та посол, координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба.

 

Основне завдання Форуму - поглибити знання юристів з правозахисної практики Євросуду, забезпечити їх навичками, необхідними для супроводу справ, сприяти налагодженню контактів і обміну думками фахівців. Допомагали у реалізації цих завдань доповідачі, якими, крім представників делегації зі Страсбурга, стали: професор, член-кореспондент НАПрН України, суддя Конституційного Суду України Станіслав Шевчук, заступник Голови Вищого адміністративного суду України Михайло Смокович, провідний експерт Координатора проектів ОБСЄ в Україні, адвокат Назар Кульчицький, начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та його удосконалення Національної школи суддів України Тетяна Фулей, заступник голови правління Центру політико-правових реформ, доцент кафедри адміністративного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Роман Куйбіда, доцент кафедри кримінального права і кримінології Львівського національного університету імені Івана Франка, адвокат Світлана Хилюк і доцент кафедри теорії та філософії права цього факультету, адвокат Дмитро Гудима.

Як зазначив голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло: «Суддям необхідно знати та активно застосовувати практику Європейського суду задля ефективного захисту прав людини». Він також відзначив позитивну тенденцію щодо збільшення випадків застосування адміністративними судами практики Європейського суду під час вирішення справ чи прийняття процесуальних рішень.