flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ООАС відвідала Суд Європейського Союзу

04 квітня 2023, 14:59

23-24 березня суддя ООАС Елла Катаєва за запрошенням голови Суду Європейського Союзу (European Court of Justice’s)  Коена Ленартса відвідала місто Люксембург, де взяла участь у роботі круглого столу «Розвиток судового діалогу через прецедентне право ЄСПЛ та національних судів у системі спільного європейського притулку».

Учасниками цього заходу були майже 160 представників 25 держав.

Важливість проведення круглого столу полягає в тому, що його присутні могли отримати роз’яснення законодавства ЄС в питаннях міжнародного захисту шукачів притулку та питань судових розглядів таких справ. Адже це в свою чергу сприяє створенню єдиної судової практики розгляду подібних спорів, незалежно від того, де було подано позивачем заяву.   

Навіть попри воєнний стан в України, за останні 2 роки до ООАС подано майже 100 позовів, що стосувались питань захисту шукачів притулку 28 країн, що свідчить про актуальність даної теми не лише серед українців, які так само за останній рік, закордоном потребують захисту.

Слід зазначити, що про Україну згадували у всіх виступах та доповідях. Підтримка українців представниками країн ЄС є дуже важливою! І ми дякуємо Еллі Валеріївні за її внесок у поширенні інформації про надзвичайно героїчний та сильний народ, який впевнено рухається до Перемоги!

bit.ly/3K0HJ1C

Photo by G. Talavera ©CJUE