flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ООАС взяла участь в міжнародній конференції в Гаазі

20 червня 2023, 14:45

За підтримки УВКБ ООН уже вкотре суддя ООАС Елла Катаєва, яка є членкинею Ради європейського відділення асоціації судів, що розглядають біженські та міграційні справи, представляє Україну в Європі. Цього разу Елла Валеріївна відвідала Нідерланди для участі  у 13-й Всесвітній конференції «Доступ до правосуддя у біженському та міграційному праві», де модерувала дискусію щодо проблем біженців як «небажаних, але неповернених». 

Експерти світового рівня презентували досвід Канади, Америки і Європи з міркуваннями, де все ж таки варто ставити кому в реченні «прийняти не можна повернути»; та як одночасно врахувати індивідуальні права й інтереси спільнот, які приймають біженців. 

Суддя ООАС, як модератор з України, з одного боку, визнала складність задоволення конкуруючих потреб безпеки й розвитку спільнот, а з іншого боку, зазначила, що індивід має право на захист і перетин одного кордону, в той час, коли якась знахабніла держава агресивно перетинає всі кордони. 

Сьогодні, у Всесвітній день біженців, Одеський окружний адміністративний суд вшановує Конвенцію про статус біженців і підтримує інформаційну кампанію з привернення уваги до боротьби українців за свою незалежність.

Віримо в ЗСУ та найшвидше повернення додому наших земляків!