flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тайм - менеджмент засіб удосконалення професійної діяльності працівників апарату суду

22 грудня 2014, 15:02

19 грудня працівники апарату Одеського окружного адміністративного суду освоювали прийоми ефективного управління собою в часі. Допомагав їм у цьому консультант, бізнес-психолог та експерт з продажів та управління Фелікс Морозовський.

 

Для початку присутні обговорили питання постановки цілей та спробували зясувати, що таке «ціль», як класифікувати власні цілі за допомогою Матриці Ейзенхауера, в чому полягає відмінність між «важливістю» та «терміновістю» завдання. Після цього тренер перейшов до аналізу конкретних інструментів управління собою, таких як:

-         «Помідорна техніка»,

-         «AutоFocus»,

-         Зїсти слона частинами,

-         Хронометраж,

-         To DoList тощо.

Таким чином працівники мали змогу самостійно обрати найбільш підходящий спосіб самоорганізації, задля ефективного використання робочого часу. Тренер розповів присутнім про механізм формування позитивних звичок, що може стати цінним способом підвищення продуктивності праці.

Слід зазначити, що кожний працівник апарату, який прагне якісно виконувати свої обов’язки, постійно працює в умовах дефіциту часу й нервової напруженості, що зумовлює труднощі планування роботи при виникненні великої кількості ситуацій, які потребують негайного вирішення (у межах своєї компетенції) – організація робочого  процесу, розв’язання конфліктів, виникнення непередбачуваних, термінових ситуацій тощо.

        

Саме тому вміння ставити перед собою цілі, планувати свою діяльність, розвивати навички самоконтролю, здатності самостійно оцінювати успішності своїх дій, проводити облік витрат часу, дасть змогу усвідомлено й відповідально використовувати свій час, дозволить досягати цілей в найкоротший термін, що матиме позитивним результатом підвищення ефективності роботи суду.

Працівники Одеського окружного адміністративного суду погодились, що управління собою в часі – це мистецтво, яким можна оволодіти і його потрібно вчитися.

Нагадую, навчання працівників апарату ООАС проводяться в рамках реалізації дипломного проекту керівника апарату Одеського окружного адміністративного суду - «Розробка навчальних програм для працівників апарату суду з метою покращення та вдосконалення якості правосуддя» в рамках Навчальної Програми з питань судового адміністрування Проекту USAID.