flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Яремче розпочався семінар, присвячений підготовці другого етапу програми з питань судового адміністрування

27 січня 2015, 15:09

27 січня у місті Яремче (Івано-Франківська область) розпочав свою роботу Семінар з доопрацювання матеріалів навчальної програми з питань судового адміністрування та формування команди викладачів у рамках другого етапу Навчальної програми з питань судового адміністрування. Організатори Програми – Проект USAID «Справедливе правосуддя» спільно з Держаною судовою адміністрацією України, Національною школою суддів України та Університетом штату Мічиган України.

Відкрили захід керівник проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон, заступник голови Держаної судової адміністрації України Ольга Булка, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, а також заступник керівника Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Наталія Петрова.

Впродовж трьох днів експерти та випускники першого етапу навчальної програми вирішуватимуть питання формування команди американських та українських викладачів програми з питань судового адміністрування; оновлення навчальної програми відповідно до останніх змін в Україні у сфері судового управління та адміністрування, а також завершення розробки навчальних планів та узгодження розподілу курсів серед викладачів.

Під час семінару планується спільна розробка та міні-презентація курсів:

-         Лідерство,

-         Цілі і завдання судів,

-         Бачення та стратегічне планування,

-         Ресурси, бюджет та фінанси,

-         Управління проходженням справ,

-         Управління інформаційними технологіями,

-         Управління кадрами в суді,

-         Підготовка навчання та професійний розвиток,

-         Зв’язки з судів з громадськістю тощо.

У розробці навчальної програми бере участь керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду (ООАС) Ольга Пасічник, яка стала випускником першого етапу Програми. Вже другий рік на базі ООАС успішно реалізовується її Підсумковий проект «Розробка навчальних програм для працівників апарату суду з метою вдосконалення якості правосуддя». Саме тому напрацювання Ольги Пасічник у сфері професійного розвитку є особливо цінними для розробки однойменного курсу, до і викладання якого український експерт була залучена в рамках сьогоднішнього семінару.