flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студентам про адміністративне судочинство

09 листопада 2023, 16:36
09 листопада 2023 року Одеський окружний адміністративний суд привітливо зустрів студентів 2 курсу Факультет Цивільної та Господарської Юстиції НУ "ОЮА" під керівництвом асистента кафедри адміністративного і фінансового права Анастасії Назарчук в рамках навчальної дисципліни «Адміністративне право».
Ольга Пасічник, керівник апарату ООАС, провела ознайомчу екскурсію, під час якої розповіла студентам про діяльність суду, апарат, його структурні підрозділи тощо.
Молодь завітала до секретаря судового засідання – Яніни Гудзікевич, з якою були обговорені важливі аспекти, пов’язані з посадою секретаря судового засідання.
Студенти мали нагоду особисто поспілкуватись із суддею-спікером ООАС Нінель Потоцькою та обговорити декілька актуальних питань адміністративного судочинства, зокрема щодо засад організації судової влади, порядку зайняття посади судді та набуття статусу судді, порядку проведення добору кандидатів на посаду судді, питання цінності кожного працівника апарату суду та його внеску в загальний результат роботи тощо.
Окрім цього, в рамках цієї зустрічі юнаки та дівчата побували в судовому засіданні під головуванням судді Нінель Потоцької та на власні очі побачили, як здійснюється провадження в адміністративному судочинстві.
Наприкінці зустрічі гості ділились своїми враженнями, а ми в свою чергу подякували студентам за візит та побажали успіхів у навчанні.